torsdag 12 december 2013

Ferrero Rocher recept!

I går gjorde jag Ferrero Rocher hemma. Jag fick ett par förfrågningar om receptet på dem och lovade att återkomma med recept idag.

Jag har länge funderat och tänkt på hur jag ska få dessa godingar med det där krispiga skalet som omlindar hasselnöten och den underbara mjuka chokladkrämen.
Har inte hittat något recept som likt originalet i utseendet eller konsistensen så jag testade en ny sak igår.
För ett tag sedan vann jag en Popcake maker och fick iden att utnyttja den till detta.
Men jag funderar på om man istället för popcake maker kan göra den tunna krispiga våfflan/rånet stekpanna och sedan forma den på något boll liknande föremål medan den fortfarande är mjuk.
Är det någon som har en idé?

Ferrero rocher recept


Detta behöver du för att göra min variant räcker till ca 12 st Ferrero Rocher:

Våfflan/rånet:

  • Popcake maker. Bild finns nedan (eller något annat som kan forma bollar det är här jag har haft svårt att tanka ut alternativ)
  • 1 Ägg
  • 40 g Smör
  • 45g Vetemjöl
  • 40 g Strösocker
  • 1 tsk Fazer Ögon vaniljsocker
  • 0,5 tsk Fazer Ögon Bakpulver 
  1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 180 grader i 5-6 minuter.
  2. Lägg nötterna i en köksduk när de har svalnat och gnid duken så att skalet lossnar.
  3. Lägg åt sidan 12-13 hela nötter hacka resten ganska smått.
  4. Börja med våfflan. Smält smöret och vispa ägg.
  5. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.
  6. Ta lite mer än en halv tsk av smeten och häll i cakepop makern. Se till att bre ut smeten noga på kanterna.
  7. Du får smeta ut smeten på varje boll ett par gånger då smeten rinner ner lite under tiden som den gräddas (jag upprepade ca 2 gånger, ta inte mer smet utan smeta ut det som har runnit ner).
  8. När du har gjort halvklot av all smet bör du få ca 24 st halvrunda våfflor/rån. Låt allt svalna och stelna så kloten blir hårda.
  9. Fyll varje rån halva med en sked Nutella som Bild 1 visar.
  10. Lägg 1 hel nöt i hälften av de fyllda rånen som Bild 2 visar.
  11. Smält 2-4 bitar choklad och smörj kanten av rånet som Bild 3 visar.
  12. Sätt ihop två halvor och låt chokladen stelna så att halvorna sitter ihop och bildar en kula. Bild 4.
  13. När allting har torkat är det dags att smälta chokladen. När chokladen är helt smält tillsätt de hackade nötterna.
  14. Doppa varje kula och låt chokladen stelna helt. Bild 5.




1 kommentar :

  1. Hej!
    Tack för din observation.
    Som du kanske läste i inlägget så ville jag skapa ett krispigt skal runt nöten.
    Receptet som du delar ovan är ett fint och bra recept.
    Men syftet med in blogg är inte att jag ska kopiera recept från andra personer utan att själv skapa något nytt.

    Jag har fått mycket positiv feedback om mitt recept och så många människor som det finns i värden så många åsikter finns det.

    Tack!

    SvaraRadera