Detta behöver du för att göra Mitt julgodis:
- 1 Apelsin
- 1 Clementin
- 10 gelatinblad
- 1 dl Dan Sukker Glykossirap
- 3 tsk Julkrydda (jag gjorde min egen och receptet hittar ni här)
- 1 dl Dan Sukker Strösocker
- Silikonform
- Lite olja att smörja formen med
- Strösocker att rulla godiset i
- Gul och röd karamellfärg
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Smörj silikonformarna med lite olja.
- Pressa ut saft ur apelsinen och Clementinen.
- Häll i socker, glykossirapen och glöggkryddan i juicen.
- Koka upp juicen försiktigt tills sockerkristallerna har löst upp sig helt.
- Tillsätt gelatinbladen och rör om försiktigt tills de har smält.
- Häll i blandningen i silikonformarna.
- Ställ in i kylen ett par timmar.
- Under tiden som godiset stelnar kan du ta en liten påse och hälla i ca 1 dl socker.
- Droppa i 1-2 droppar gul karamellfärg och 1 droppe röd färg i sockret.
- Skaka påsen noga tills sockret har fått önskad färg.
- Ta försiktigt ut godisen ur formarna när de har stelnat helt.
- Rulla godiset i det färgade sockret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar