Till nyårsafton gjorde jag Cake pops! Jag tycker Cake pops pryder festbordet så fint. Jag tänkte visa med steg för steg beskrivning hur jag gjorde mina Cake pops i form av champagneglas.
Till ca 24 st Cake Pops behöver du:
- Ca 24 st klubbpinnar (helst vita) För mig var de vita slut i affären.
- Små strösselkulor
- Candy Melts: vita och trosa (Det är viktigt att de vita har samma form dom Bild 6 nedan visar).
- Granatäpple Ca 100 ml (juice av granatäpple går också bra).
- Sockerkaka (form på 21 cm)
- 2 msk Philadelphia ost
- 1 st Grill pinne av trä eller ett annat spetsigt föremål.
1. Börja med att plocka bort granatäppelkärnorna.
2. Lägg kärnorna i en sil och pressa ut juicei en behållare. Du behöver ca 100 ml.
3. Smula sockerkakan i små smulor i en bunke.
4. Tillsätt granatäppeljuicen och blanda väl. Häll i 1-2 msk Philadelphiaost och blanda till en jämn deg.
5. Forma degen så att du får ca 4 cm stora konformade bitar som Bild 5 visar.
7. Stick ner en klubbpinne genom hålet. Bild 7.
8. Smält den rosa Candy Meltsen och doppa den ena änden av grill pinnen i den. (Den änden där Candy Meltsen är lite kupad. Stick sedan i den doppade änden i den konformade deg biten. Låt stå i frysen ca 10 min. Upprepa på alla 24 st.
9. Ta ut alla Cake Popsen ur frysen och doppa en efter en i den rosa Smälta Candy Meltsen. Låt allt stelna helt i frys i ca 10 min.
10. Smält ner lite vit Candy Melts och doppa den övre delen av Cake Popsen i den. Bild 10.
11. Innan det vita har stelnat helt doppar du den i en skål med strössel så det bildar champagnebubblor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar