Jag har testat olika sirap från Dansukker och tänkte här beskriva skillnaden mellan alla olika sorter som finns.
Glykossirap
Är en blandning av olika sockerarter som utvinnsa ur vetestärkelse.
Den vita sirapen har en söt smak och är perfekt för bakning av vetebröd och bullar. Den ljusa sirapen gör att bullarna och vetebrödet blir godare, håller sig mjuka och färska längre.
Denna sirap passar också till godis, glass, desserter och matlagning.
Ljus Sirap
Den ljusa sirapen är den som används som bassirap. Den passar till godis, småkakor, desserter och matlagning. Denna sirapen har en fin ljus färg med med en karamellig smak.
Mörk sirap
Den har precis som den ljusa sirapen en karamellig smak men den är mer fylligare och arromatisk i smaken och har inslag av salt och syrlighet. Den är mörkare i färgen.
Denna passar till Kola, pepparkakor och maträtter som bruna bönor och kåldolmar.
Brödsirap
Denna används till bröd precis som namnet säger och inehåller malt och gör matbröden ännu mustigare och saftigare. Brödsirapen passar till både ljust och mörktbröd.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar