Jag fyllde den med Ekströms mango och passionsfruktsmousse som man köpa i matbutikerna. Den är super god och ett ta alternativ att fylla tårtan med om man absolut inte hinner med.
Har jag inte tidsbrist brukar jag göra denna passionsfruksfyllning.
Fyllning:
- Ekströms Mango och passionsfruktsmousse eller Passionsfruktsfyllning en ovan.
- Lime curd
Garnering:
- Gröna Vindruvor
- Jordgubbar
- Passionsfrukt
- Physalis
- Flingor av ätbart guld
Chokladganache:
- 200g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk osaltat smör
- Smält smöret i en kastrull i grädden.
- Hacka chokladen och tillsätt i det smälta smöret och grädden och rör om tills allt har smält.
- Låt inte koka utan håll allting varmt.
- Ställ undan och låt svalna lite.
Marängbotten:
- 4 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 2 tsk citronsaft
- 2 msk maizena majsstärkelse
- Värm ugnen till 150 grader
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en glas eller metallskål. Du ser att har vispat klart när du kan vända skålen upp och ned utan att skummet börjar rinna ut.
- Tillsätt citronsaften och sockret lite i taget under kraftig vispning. Vispa tills du ser att marängen börjar få toppar och börjar bli glansig.
- Sikta försiktigt ner maizenan och vänd försiktigt ner den med en slickepott.
- Bred försiktigt ut marängen på ett bakpapper i två cirklar. Du behöver inte göra det snyggt och rakt. De är det som ger charm till tårtan. ( Vill du få den jämn är det bara att spritsa den i en spiral på bakpappret.
- Dra ner ungs värmen till 120 grader. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 15 min.
- Efter att marängen har svalnat helt täcker du nedersta laget med lemon curd.
- Spritsa sedan ut passionsfruktsmoussen på lemon curden.
- Lägg på översta marängen.
- Nu när Chokladganachen har svalnat lite ställer du försiktigt på den på marängen. Jag brukar hälla på den med sked så att jag har koll på vart ganachen rinner ner. ( Jag tycker det är snyggare när den rinner ner på kanterna).
- Låt stå en stund så att chokladen stelnar till lite.
- Dekorera med frukten och strö över ätbara guldet om du har sådan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar