måndag 23 juni 2014

Steg för steg beskrivning på hur du gör en rosett i sockerpasta

Många gånger vill man dekorera tårtan med rosetter av olika slagit som gör tårtan gullig eller elegant. Det finns olika varianter på hur man kan göra rosetter i sockerpasta. Jag har gjort en beskrivning på en variant som jag hoppas kommer hjälpa er.


1. Börja med att kavla ut sockerpastan.
Skär ut en remsa ( längd och tjocklek beror på hur stor rosett du vill ha). Bild 1





2. Pensla resan i mitten med vatten eller ätbart lim.




3. Vik kanterna mot mitten som Bild 3 visar.



4. Nyp nu ihop kanterna mot mitten som på Bild 4. Se till att få ett fint veck i mitten. ( Gör du en stor rosett, kan du göra flera veck). 




5.  Skär ut en mindre remsa av sockerpastan. Denna remsa skal bli rosettens mitt. Limma fast den på mitten.




6. Nu kan du forma rosetten hur du vill. Nedan tryckte jag till lite på rosettens kanter så den fick en lite mer naturlig form. Om du gör en större rosett kan den behöva lite stöd av papper, folie eller liknande så att rosett öglorna inte faller ner när den torkar.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar