Hej.
I tidigare inlägg nämnde jag choklad mousse som jag är helt frälst i. Jag älskar smaken och att den är så len och krämig.
Jag kan ibland tycka att choklad i en tårta kan göra tårtan väldigt söt och maffig när jag egentligen föredrar lätta och mindre söta tårtor. Men den här moussen är så super god att jag inte kan få nog av den. Självklart blir moussen godare om man väljer en bra choklad.
Du behöver: (till 15 bitars tårta)
- 300 gram choklad
- 5 dl vispgrädde
- 2 st gelatin
- Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Undertiden som gelatinet ligger i blöt hackar du chokladen i små bitar.
- Värm 1 dl grädde men låt den ej koka.
- Häll av vattnet från gelatinet och tillsätt gelatinet i grädden.
- Rör om grädden och gelatinet tills gelatinet har smält.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Låt gräddblandningen svalna lite.
- Häll över gräddblandningen lite i taget i en fin stråle i den smälta chokladen medan du rör om.
- Vispa resten av grädden så den blir len och fin.
- Häll chokladgrädden I den vispadegrädden och vänd försiktigt tills allting har blandas.
- Låt stå kallt minst 1 timme eller tills det är dags att fylla tårtan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar