Förutom tårta bakade jag hallon-/aprikosgrottor, minibiskvier och havekorgar med Dulce de leche.
Till middagen hade vi hemmagjorda hamburgare med hembakat hamburgerbröd så klart.
Havrekorgarna var super goda men tyvärr vispade jag Dulce de leche för hårt så den flöt ut i korgarna. Men smaken var så god att jag bara måste dela med mig av receptet.
Havrekorgarna:
- 75 g smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 msk ljussirap
- 1 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
Ugnstemperatur: 175 °
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull, ställ sedan åt sidan för att svalna en stund.
- Tillsätt havregryn och blanda väl. Låt havregrynen dra i smöret en liten stund.
- Blanda i de övriga ingredienserna och blanda.
- Ta en tesked smet och lägg en klump på bakplåtspapper. (Lägg inte för nära då havreflarnen kommer att flyta ut i ugnen.
- Baka i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter tills de blir gyllenbruna.
- Ta ut från ugnen och låt svalna tills flarnen blir ljumma och forma dem över en flaskhals eller liknande till små skålar/korgar.
- Det är viktigt att de inte svalnar för mycket för de blir hårda då.
- Låt korgarna svalna helt.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Ställ alla korgarna på bakplåtspapper och pensla botten med den smälta chokladen. Var väldigt försiktig då korgarna lätt går sönder.
- När chokladen har stelnat spritsa ut Dulce de lechen i varje korg
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar