lördag 1 november 2014

Hamburgarbröd recept

Ingenting slår väl hemmagjorda hamburgare med färskt hembakat hamburgerbröd.
sist vi hade gäster hemma så bjöd vi på egna hamburgare och det verkade gå hem hos alla vuxna som barn. Dessa går utmärkt att frysa in för att sedan bara ta fram om man blir sugen på hamburgare hemma. Perfekt som lördags lunch.




Recept på Hamburgerbröd

Recept på Hamburgerbröd

Till 12 bröd behöver du:

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl olivolja
  • 25 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 0,5 msk salt
  • 0,75 dl vita sesamfrön
  • 0,25 dl svara sesamfrön
Ugnstemperatur 200°

Gör då här:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Blanda vatten och mjölk i en kastrull och värme till 75°.
  3. Häll lite av vätskan i jästen och blanda tills jästen har smält.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl i maskin i ca 10-12 minuter. Degen kommer vara ganska kladdig så oroa dig ej.
  5. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1,5-2 timmar, täck bunken med folie.
  6. Häll över den jästa degen på mjölat bord och rulla till 12 stycken bollar.
  7. Lägg bollarnq på bakplåtspapper och platta till dessa lätt med handen.
  8. Låt bullarna jäsa i yttreligie 1,5-2 timmar till dubbel storlek.
  9. Sätt ugnen på 200 grader innan bröden har jäst klart.
  10. Platta till bröden med handen och spraya bröden lätt med vatten och strö sesam frön på dem.
  11. Grädda bröden I mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills bröden blir gyllenbruna. 




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar