onsdag 10 december 2014

Julkalender Lucka 10


Mjuka pepparkakshjärtan

Det här är en annan variant av den mjuka pepparkakan som ni såg i lucka 2. Om ni har förberett en deg enligt receptet som har vilat i kylen i 2-6 veckor kan ni göra dessa fantastiska pepparkakor av en del av degen.
Det här är nog de godaste pepparkakorna som finns. De är farligt goda. Risken är att man äter alldeles förmånga. 

Mjuka pepparkakshjärtan

Mjuka pepparkakshjärtan



Gör så här:
  1. Dela degat i tre delar. 2 delar har du till pepparkakan som finns i receptet under lucka 2 och den tredje delen gör man hjärtan av.
  2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock.
  3. Skär ut ringar i degen.
  4. lägg på en klick plommon marmelad på vartannan ring.
  5. Lägg över en andra ring på kakan med marmeladen.
  6. Ta nu en hjärtformad pepparkaksformar och skär ut ett hjärta i ringarna så att plommon marmeladen hamnar i mitten. När du skär ut hjärtat klistras båda ringarna ihop.
  7. Gör så på resten av degen.
  8. Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 180 grader.







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar