Hej.
Hur gått är det inte med nötkärna på mackan?
Å ännu godare är det när man exakt vet vad nötkrämen innehåller och att det inte finns några onaturliga ämnen i den.
Jag gjorde en super god Hasselnötskräm med choklad och en väldigt nötig smak.
Du behöver:
- 200 g hasselnötter
- 50 g smör
- 2 msk vaniljsocker
- 3 msk florsocker
- 1 msk flytande honung
- 2 msk kakao
- 100 g choklad
- Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter eller tills skalen spricker. Rör om i plåten då och då.
- Gnid dem i en kökshanduk medan nötterna fortfarande är varma. Det gör inget om allt skal inte lossnar helt.
- Häll i hasselnötterna i en matberedare och låt dem hackas tills de bildar en mjuk massa (nästan som jordnötssmör).
- Blanda i smör, kakao, vaniljsocker, florsocker och honung och blanda.
- Smält chokladen över ett vattenbaserat.
- Tillsätt chokladen i nötsmeten och blanda.
- Klart att bre på mackan eller bara äta med en sked.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar