Idag tänkte jag dela med mig av hur jag gjorde mina Cake Pops till Alla hjärtans dag som jag har visat i tidigare inlägg.
Du behöver:
- 3-4 dl sockerkaks smulor (När jag bakade tårtbotten sist så färgade jag den rosa med lite röd karamellfärg och bakade lite extra som jag frös in)
- 50-70 g Philadelphiaost
- Florsocker (efter smak)
- några droppar hallonessens
- Cake pops pinnar, grillpinnar eller sugrör
- Candy melts
- Börja med att smula socker kakan i en bunke
- Blanda Philadelphiaosten tillsammans med lite florsocker, mängden på florsocker beror på hur sött du vill ha
- Tillsätt 2-3 droppar hallonessens i Philadelphiablandningen
- Tillsätt lite Philadelphiablandning i taget till smulorna och blanda (degen ska bli lite kladdig och fast men inte för blöt.
- Rulla smeten till bollar (stora som femkronor)
- Sätt in dem i frysen på 5-10 min
- Under tiden som bollarna står kallt kan du smälta lite Candy melts
- Doppa ca en cm av cake pops pinnen i den smälta Candy meltsen
- Peta in pinnen i bollen. Gör så på alla bollarna.
- Låt stå i kylen i ca 5 min eller tills Candy meltsen på cake pops pinne har stelnat.
- Smält resten av candy meltsen
- Doppa varje Cake pops i Candy meltsen. Gör så med alla cake pops
- Låt Candy meltsen på alla Cake popsen stelna i kylen. Jag brukar låta mina Cake pops stå i ett glas med socker i kylen
- Dekorera efter önskemål, jag dekorerade med socker blommor som jag fäste med en droppe smält candy melts.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar