fredag 10 januari 2014

1 års tårtor

Förra helgen fick jag äran att göra två tårtor till lilla Filippa som fyllde 1 år.
Filippas mamma önskade sig en tårta med Babblarna då det är Filippas favoriter och den andra tårtan ville hon ha med en liten uggla och siffran ett på.

1 års tårtor

Dekorationerna var gjorda i sockerpasta och blommornas mitt var små sockerpärlor i olika färger.
Denna gång täckte jag även båda tårtorna i sockerpasta.

Tårtan med Ugglan hade vaniljbotten och var fylld med rårörda hallon och ahlgrensbilar fluff.

Tårta med uggla

Tårta med uggla

Uggla i sockerpasta

Tårtan med Babblarna hade även den vaniljbotten och var fylld med rårördahallon men i denna byttes fluffen ut mot hallonmousse. Recept på hallonmousse har ni här.

Tårta med Babblarna

Tårta med Babblarna

Babblarna tårta

Babblarna tårta7 kommentarer :

 1. Grymt fina tårtor :) Skulle va kul om du ville besöka min blogg och lämna ett avtryck :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag ska ge mig på att göra en babblarna tårta till en kollega, har du några tips va jag bör tänka på? Hur gjorde du ögonen bla? Extremt tacksam för den hjälp jag kan få. //Malin

  SvaraRadera
 3. Hej. Har varit på resande fot därav svar nu. Hoppas jag ej svarar för sent. En del av babblar är ganska tunga så ett stöd av en grillpinnar i dem är ett tips så de ej välter på tårtan. Ögonen är nog det som tog längst tid att göra och var väldigt pillrigt. De trefärgade ögonen gjorde jag i sockerpasta kulor i tre olika storlekar som jag plattade till. Jag fäste dem med ätbartlim och med hjälp ev en tun pincett.
  Ögonen som bara är vita med en svart pupill gjorde jag en kula som jag plattade till och pupillen målade jag på med en ätbar penna. Jag la också ned en ganska långtids att forma varje figur.

  När jag kollade på bilder på Babblar såg jag att den röda figuren hade lite skuggade öron så ett tips är att skugga hans öron.

  Fråga bara på mer om det är något jag glömde skriva :)

  Lycka till med skapandet.

  SvaraRadera
 4. Hej. Jag har själv stansar till bokstäver men lyckas inte få den ur stansen hela. Hur gör man? Säkert något knep jag missat. Mina stansar sitter som på en linjal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra! Det är ett evigt mecka med bokstäver.
   Jag brukar först pudra mina stansar med florsocker sedan trycker jag stans mot den kavlade sockerpastan. För att få ut bokstaven ur stansen brukar jag knacka stansen lätt mot bordet. Ibland kan det vara lätre att lägga stansen med bokstaven i frysen ett par minuter och sedan knacka ut den.
   Jag tycker att det är viktigt att man torkar bort alla ojämnheter i stansen med ett finger innan du knackar ut bokstaven.
   Övning och tålamod är en viktig del. Men räkna med att det oftast behövs lite puts av varje bokstav.
   Hoppas du får någon hjälp av detta och lycka till!

   Radera