onsdag 9 april 2014

Maskeradmask i sockerpasta!

Jag fick idén att göra en maskeradmask i sockerpasta för ganska länge sedan när jag läste boken femtio nyanser av mörker där omslaget på boken just var en maskeadmask. Jag har aldrig riktigt kommit till skott mad att göra en,  mitt liv är en aning upp och ner för tillfället.
Men jag tog tag i saken och gjorde en maskeradmask och en steg för steg beskrivning hur ni enkelt kan göra en själva.


mask i sockerpasta steg för steg


Du behöver:

  • Sockerpasta
  • En maskeradmask som form (kan köpas för 19 kr på Panduro, ni ser den på bild 2) 
  • Valfri Pulverfärg/färger
  • Ätbara stenar 

1. Böraja med att kavla sockerpastan ca 3 mm tjock.
mask i sockerpasta steg för steg2. Lägg maskmallen ovan på den kavlade sockerpastan och skär ut den ovala formen efter mallens kant.
mask i sockerpasta steg för steg3. Markera nu på sockerpastan vart ögonen ska sitta och skär ut önskad form. I mitt fall skar jag ut en form efter mallens ögon som jag sedan formade med hjälp av ett av mina modelleringsredskap. I varje yttre del på ögat tryckte jag lätt till med redskapet så att ögat fick en lätt uppåt spetsig form.
Jag gjorde även hål i maskens yttre kanter där man sedan kommer kunna fästa ett sidenband i.
mask i sockerpasta steg för steg

mask i sockerpasta steg för steg4. Pudra maskmallen väl med florsocker Eftersom du nu ska använda den som ett redskap som masken ska få torka på.
mask i sockerpasta steg för steg5. Lägg masken av sockerpasta på den pudrade mallen och forma till vid näsan och rätta till maskens form efter önskemål. Låt nu masken torka helt. Hur lång tid det tar beror på hur lång tid din sockerpasta torkar. Min torkade på en dag.
mask i sockerpasta steg för steg6. När masken har torkat helt kan du ta bort den från mallen och måla den efter önskemål. Jag penslade först på en mörkrosa färg på hela masken. Sedan tonad jag på lite mer runt ögon och runt kanterna på masken.
Till sist tog jag svart pulver färg och penslade på mest runt maskens kanter och ögon men även lite grand mitt på masken.
mask i sockerpasta steg för steg7. Dekorera mönster med ätbara dekorationsstenar efter egna önskemål.
mask i sockerpasta steg för steg


4 kommentarer :