fredag 18 juli 2014

Underbart god och len Limemousse recept!

Jag måste bara dela med mig av en super god och fräsch lime mousserande som jag fyllde senase tårtan med.
  • 1,5 Gelatin blad
  • 2 dl vispgrädde
  • Saft av två lime ( ca 1 dl)
  • 2 msk rivet lime skal
  • 2 dl kvarg
  • 1 dl socker



  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ica 5 minuter.
  2. Under tiden kan du tvätta limen noga i varmt vatten och torka dem.
  3. Riv lime skalet och ställ åt sidan.
  4. Pressa limen så du får en dl limesaft.
  5. Krama ur gelatin bladen.
  6. Värm limesaften och gelatinet i en kastrull.
  7. Ställ kastrullen åt sidan när gelatinet har lösts upp.
  8. Vispa grädden luftig men inta allt för hårt. Ställ åt sidan.
  9. Vispa kvargen och sockret slät i en annan bunke.
  10. Tillsätt det rivna limeskalet.
  11. Rör ner limesaften och blanda.
  12. Tillsätt slutligen grädden och rör om blandningen.
  13. Låt stå kallt i kyl så att gelatinet stelnar.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar