onsdag 5 november 2014

Recept på Minichokladbiskvier

Biskvier, Biskvier, Biskvier dessa älskade kakor! 



Jag bara älskar biskvier om de är gjorda på rätt sätt. Men som jag älskar dessa kan jag hata dem om smörkrämen är med salt. Det här är i alla fall mitt favorit recept på vaniga traditionell choklad biskvier.
Jag gör dem gärna lite mindre för då kan jag äta fler :)



Bottnar:

  • 200 g Mandelmassa
  • 1 dl Strösocker
  • 2 st Äggvitor
Smörkräm:
  • 100 g rumsvarmt osaltatsmör
  • 1 1/2 florsocker
  • 1 äggula
  • 2 ms kakao
150 g mörkchoklad 
Bladguld eller annat att dekorera med.

Ugnstemperatur 175°

  1. Riv mandelmassan.
  2. Blanda i socker och äggvita i den rivna mandelmassan.
  3. Spritsa ut ca 3,5 cm stora klickar av mandelmassa smeten på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 9 minuter.
  5. Medan mandelbottnarna svalnar kan du göra i ordning Smörkrämen.
  6. Vispa smöret vitt och poröst.
  7. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa. 
  8. Rör i äggulan medan du vispar.
  9. Rör i kakaon och vispa så att allt blandas väl.
  10. Bred på smröken på biskvierna när dessa har svalnat helt. Se till att göra en liten topp upptill.
  11. Låt kakorna stå kallt i kylen.
  12. Smätt under tiden chokladen i ett vatten bad eller i micron.
  13. Doppa nu varje kaka i chokladen med smörkrämen nedåt.
  14. Dekorera med bladguld medan chokladen fortfarande inte har stelnat.
  15. Låt chokladen stelna helt innan servering.





2 kommentarer :