söndag 21 december 2014

Julkalender Lucka 21


Marsipantomtar

1. Du behöver Röd, Brun, Vit, Svart och hudfärgad marsipan.2. Forma den bruna marsipanen till en nästan äggformad oval.3. Gör en tomteluva i rödmarsipan så den ser ut som på bilden.

4. Ta ett balltool och forma undersidan av luvan som bilden visar.5. Forma upp en bit av luvan som jag har gjort på bilden.

6. Pensal på lite vatten på undersidan av luvan och fäst den på den bruna marsipanens smala sida.7. Rulla den vita marsipan till en lång bit. Du kan leka lite med tjocklek. Denna ska bli själva fluffet på tomteluvan.


8. Pensla på med lite vatten på nedre delen av luvan och fäst den vita delen.

9. Rulla en bit av den vita marsipanen till en liten boll (tofsen på luvan) Gör ett litet hål med ett litet balltool.

10. Fäst tofsen på luvan.


11. Forma en kula av en bit vit marsipan oc en mindre kula av svart marsipan. Platta till båda och lägg den svarta på den vita så att det blir ett öga.


12. Gör en konformad bit av den vita marsipanen och plattar till den sedan så den ser ut som på bilden. Du kan här göra längre och kortare. Detta ska senare bli skägg.


13. Fäst skägget på tomten med lite vatten. Forma en liten kula av den hudfärgade marsipanen så det blir en rund näsa.14. Gör små skor av den svarta marsipanen så de ser ut som på bilden.15. Ta en tandpetare eller ett spetigt verktyg och gör små ojämna hål i det vita på luvan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar