Översta lagret var en browniebotten fylld med dulche de leche och chokladmousse.
Receptet till browniebotten kommer från superduktiga bagerskan. Har ni inte läst hennes blogg så passa på att göra det.
Receptet till browniebotten kommer från superduktiga bagerskan. Har ni inte läst hennes blogg så passa på att göra det.
Dulche de lechen gjorde jag själv genom att koka sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar. Det är viktigt att burken är under vattnet under hela koktiden fyll alltså på kastrullen med vatten vertefter det kokar bort. Mer hur du gör dulche de leche ser du här.
Recept på chokladmoussen hittar ni under recept eller här.
Nedersta våningen var vaniljbottar med lemon curd och mangomousse. Alltså var tårtan både jätte söt och mer syrlig. Ville få den att passa alla.
Recept på mangomoussen kommer imorgon.
Nallen är gjord av Rice krispies treats som jag precis som tårtan täckte med Sockerpasta samt målade med pulverfärg.
Här kan du se hur du gör och modellerar med rice krispies treats.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar