onsdag 9 november 2016

Recept på Mangomousse

Hej.
Jag lovade er receptet på mangomoussen som jag fyllde Viktors dop tårta med.
Den blev super god och passade utmärkt ihop med Lemon curden. Kombinationen på dessa två gjorde att tårtan inte alls var för söt utan gick lite åt det syrliga hållet.

Du behöver:

  • 2 burkar (250 g) mangopure (jag använder Semper barnpure).
  • 2 st passionsfrukter
  • 100 g florsocker
  • 4 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  1. Lägg gelatin bladen o en skål med kallt vatten och låt dra i ca 10 minuter.
  2. Gröp ur passionsfrukter och sila saften genom en sil.
  3. Ta ca 1/2 dl av mangopuren och värm den men låt ej koka.
  4. Ta ut de mjuka gelatinbladen ur vattnet och tillsätt i den varma mangopuren och rör om tills gelatinet har smält.
  5. Blanda resten av mangopuren, passionsfrukt och florsocker i en skål. 
  6. Rör ner puren med gelatinet i den övriga mangopuren.
  7. Vispa grädden mjuk.
  8. Ta 1/3 av den vispade grädden och rör ner i mangoblandningen så den blir jämn och slät.
  9. Vänd ner resten av grädden och låt stå i kylen i ca 10 minuter.
  10. Fyll tårtan och låt stå över natten.

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar