Det känns som jag bloggade en evighets sedan. Jag har varit på semester och inte hunnit baka eller blogga.
På min semester åt jag helt underbara kakor som inspirerade mig att göra dessa kakor.
Jag vet att kakorna jag åt var mandelkakor men jag tycker att konsistensen var en blandning av Chokladbiskvier och Macarons.
Nu är jag hemma och det kliar i mina bakfingrar igen.
Så här gjorde jag min variant av mandelkakorna.
För ca 15 st kakor behöver du:
- 250 g mandelmassa
- 2 ägg gulor
- 1 dl socker
- 2 tsk kakao
Till fyllningen:
- 0,5 burk Dulce de leche eller 0,5 burk kondenseradmjölk (sötad). Recept på Dulce de leche
- 2 tsk kakao
- Börja med att koka den kondenserade mjöjlken till Dulce de leche. Resept på hur du gör Dulce de leche finns här. (Öppna inte den kokta kondenserade mjölken förrän den har svalnat helt.)
- Riv mandelmassan smått och tillsätt sockret och 2 tsk kakao
- Blanda i en äggvita lite i taget medan du blandar mandelmassan.
- Blanda bara tills allt är blandat inte längre.
- Spritsa ut ca 1,5 cm stora klickar av massan på bakplåtspapper. (Det blir ca 30 st klickar)
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Under tiden ta hälften av Dulce de leche och blanda med 2 tsk kakao.
- När kakorna är klara och har svalnat spritsa ut Dulce de leche blandningen på 15 st av kakorna.
- Lägg på ett lock av de resterande kakorna.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar