Jag måste bara dela med mig av en super god och fräsch lime mousserande som jag fyllde senase tårtan med.
- 1,5 Gelatin blad
- 2 dl vispgrädde
- Saft av två lime ( ca 1 dl)
- 2 msk rivet lime skal
- 2 dl kvarg
- 1 dl socker
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ica 5 minuter.
- Under tiden kan du tvätta limen noga i varmt vatten och torka dem.
- Riv lime skalet och ställ åt sidan.
- Pressa limen så du får en dl limesaft.
- Krama ur gelatin bladen.
- Värm limesaften och gelatinet i en kastrull.
- Ställ kastrullen åt sidan när gelatinet har lösts upp.
- Vispa grädden luftig men inta allt för hårt. Ställ åt sidan.
- Vispa kvargen och sockret slät i en annan bunke.
- Tillsätt det rivna limeskalet.
- Rör ner limesaften och blanda.
- Tillsätt slutligen grädden och rör om blandningen.
- Låt stå kallt i kyl så att gelatinet stelnar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar