Pepparkakshus på kopp
I år fick jag inte tiden att räcka till att göra ett stort pepparkakshupepparkakshus Om jag gjorde förra året.
Men jag såg till att det blev pepparkakshus i år på ett eller annat sätt i alla fall.
Du behöver:
- Pepparkaksdeg (recept på degen hittar ni i Lucka 1)
- Mallen på Bild 1
- Kristyr (recept på Kristyr hittar ni i Lucka 1)
- Utstickande litet hjärta
- Kniv att skära med
- Kavel
- 1 dl strösocker (mängd beror på hur många hus du ska göra. 1 dl räcker till 5 st hus).
- Börja med att kavla ut pepparkaksdegen tunnt.
- Skär ut husets 6 st delar efter mallen på Bild 1.
- Tryck ut ett hjärta med utstickaren på den ena kortsidan.
- Grädda i ugnen och låt allt svalna väl.
- Häll i sockret på en stekanna och låt smälta helt. När sockret blir brunaktig kan du dra ner värmen på plattan till lågvärme.
- Nu kan du doppa husets sidor en efter en i det smälta sockret och limma ihop först väggarna och till sist taket. Var försiktig med sockret så du inte bränner dig det det blir väldigt varmt.
ÅÅh, var har du fått tag på koppen? Så otroligt fin!
SvaraRadera