måndag 23 november 2015

Mjuka pepparkakshjärtan

Hej.
Senaste inlägget fick ni receptet på min mjuka pepparkaka.
Här kommer en annan variant på den då man istället för tre stora kakor får små mjuka pepparkakshjärtan.

Om ni har förberett en deg enligt receptet som har vilat i kylen i två till fem veckor kan ni göra dessa fantastiska pepparkakor av en del av degen eller av hela satser ( gör ni av hela satser lir det otroligt många pepparkakshjärtan.
Det här är de godaste pepparkakorna som finns. De är farligt goda. Risken är att man äter alldeles förmånga. 

Mjuka pepparkakshjärtan

Mjuka pepparkakshjärtan


Gör så här:
  1. Dela degat i tre delar. 2 delar har du till pepparkakan som finns i receptet i förra inlägget och den tredje delen gör man hjärtan av.
  2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock.
  3. Skär ut cirklar i degen.
  4. Lägg på en klick plommon marmelad på vartannan cirkel. 
  5. Lägg över cirkeln utan matmelad på den med marmelad på.
  6. Ta nu en hjärtformad pepparkaksformar och skär ut ett hjärta i ringarna så att plommonmarmeladen hamnar i mitten. När du skär ut hjärtat klistras båda ringarna ihop.
  7. Gör så på resten av degen.
  8. Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 180 grader.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar