Men så är det väl oftast när man testar att göra nåhot nytt!
Bagels gör man på ett lite speciellt sätt då de efter jäsning ska "kokas" i vatten någon minut.
Jag valde att göra tre smaker. Havssalt, basilika och valnöt!
Receptet är gjort efter Johan Sörbergs recept från Hela Sverige bakar!
Du behöver:
- 1000 g vatten
- 50 g jäst
- 1700 g vetemjöl
- 30 g socker
- 30 g salt
- Ägg till pensling
- Krossade Valnötter, havssalt, basilika att strö på bullarna. (detta hade jag på mina)
- Värm vattnet till 37 grader.
- Smula ner jästen i en skål och häll i över vattnet.
- Rör om till jästen löst sig.
- Blanda ner vetemjöl, salt och socker och blanda i matberedare i ca 10 minuter.
- Låt degen vila i 20 minuter.
- Dela degen i ca 15 stycken bitar och forma dem till bullar.
- Låt vila i ytterligare 10 minuter.
- Tryck ett hål i mitten av varje bulle med ett finger och dra ut så att det bildas en ring av bullen. hålet på bullen ska bli ca 2-3 centimeter.
- Låt bullarna jäsa i 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka upp vatten med lite socker i. Sänk ner Bullarna i det varma vattnet och låt dem sjuda i ca 1 minut på varje sida.
- Pensla Bageln med ägg och doppa i den den krydda/nöt eller smak som du vill ha på din Bagel.
- Grädda i mitten av ugnen och sänk ugnen till 220 grader.
- Grädda cirka 20 minuter tills de fått fin färg.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar