tisdag 28 januari 2014

Modellera med Rice krispies treat!

Ibland när man ska göra större tårtdekorationer kan det vara bra att göra dem i så kallad "Rice krispies treat".
Dekorationer i Rice krispies treat är som ett skelett av en marshmallow och puffatris blandning som man sedan täcker med sockerpasta. Fördelen med denna metod är att dekorationen inte väger lika mycket som en stor dekoration i sockerpasta och marsipan. Den andra fördelen är att man inte behöver använda så mycket sockerpasta eller marsipan vilket kan bli väldigt dyrt om man ska göra en stor dekoration. 

modellering med Rice krispiesOm man inte planerar att äta dekorationen kan man göra den en ganska långtid i förväg.
Är det så att man ska äta dekorationen ska men inte göra den tidigare än tre dagar innan.

En annan sak med Rice krispies treat är att det är väldigt gott att äta. Man kan blanda den med choklad och bre ut den på smörpapper så får man jätte goda rice bars.

För att göra Rice Krispies treat böhöver du:

  • 1 msk osaltat smör
  • 100 gram marshmallows
  • 5 dl Rice Krispies (puffat ris)

1. Börja med att smälta smöret i en kastrull.

2. Tillsätt marshmallows och rör om tills den har smält helt.

3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner Rice Krispies och rör om. (Ska du göra bars med choklad är det nu du tillsätter choklad som du har smält på ett vatten bad).

4. Det är nu det kladdiga börjar då du ska forma önskat föremål. Blöt händerna innan du börjar forma så går det lättare. Jag brukar ha en skål med vatten som jag doppar händerna i när det börjar bli för kladdigt.

TIPS! Om Rice Krispies treaten svalnar och blir svårarbetad kan du värma den i mikron några sekunder så den blir lätt arbetad igen?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar