tisdag 28 januari 2014

Steg för Steg beskrivning på ett flygplan

I helgen gjorde jag en födelsedagstårta med ett flygplan på. Flygplanet svävade ovanför tårtan. Men för att detta skulle fungera och inte vara för tungt gjorde jag flygplanet i Rice krispies treat.


Det är en väldigt enkel och bra metod att göra tunga dekorationer på.
Receptet på Rice krispies treat hittar ni i mitt förra inlägg.
Jag har också tidigare gjort en steg för steg beskrivning med bilder på hur man gör dekorationer Rice krispies treat som ni hittar här.


Du behöver:
  • Sockerpasta vit
  • Sockerpasta Svart
  • Sockerpasta Blå
  • Skimmerspray
  • 1 msk osaltat smör
  • 100 g marshmallows
  • 5 dl Rics krispies
  • 2 grillpinnar
  • vatten

Så här gör du ett gulligt flygplan:

1. Börja med att forma ditt Rice krispies treat så den liknar formen på bilden nedan. Bild 1
Se till att göra nosen på planet runt och med en liten inbuckling där själva planets ruta ska vara.
forma en trekant bakom och upptill på flaket som ska föreställa den bakre vingen. Tryck till och forma tills du blir nöjd.

Bild 1


2. Nu är det dags att skära ut småbitar av sockerpasta som ska täcka planet. Det behöver inte täcka perfekt för att det är nu som man rätar ut ojämnheterna.
Bitarna ska inte vara för tunna utan gärna ganska tjocka. Se till att släta ut bitarna på planet så gott det går . Du kan jämna ut och ta till hjälp av olika modelleringsverktyg. Bild 2 och Bild 3.

Bild 2
Bild 3


3. Nu är det dags att kavla ut vit sockerpasta i en så stor bit att den kan tänka hela planet. Kavla den inte allt för tunt. Täck sedan planet noga och fint som om du skulle täcka en tårta. Bearbeta den noga och ta hjälp av modelleringsverktygen för att få det så jämnt som möjligt. Bild 4

Bild 4


4. Ta sedan en skimmerspray och spraya så att planet får ett fint skimmer. Bild 5 och 6. Stick ner två grill pinnar på planets undersida som senare kommer stickas ner i tårtan.


Bild 5
Bild 65. Nu är det dags att göra vingarna. Ta fram blå sockerpasta och forma den i två trekanter som Bild 7 vingar. Dessa ska vara ca 4-5 mm tjocka.
Ta fram den vita sockerpastan och forma den till till en lång oval på ca 4-5 mm. Skär den i två delar som Bild 8 visar.


Bild 7
Bild 86. Nu tar du fram den svarta sockerpastan och kavlar den väldigt tunt. Skär ut en oval på ca 6 cm som sedan kommer bli framrutan på flygplanet. Bild 9.  Skär också ut 6 st cirklar på ca 1,5 cm som sedan kommer bli passagerarnas fönster. Bild 10.


Bild 9
Bild 10

7. Nu är det dags att montera fönster och vingar på planet som Bild 11 visar.


Bild 11


8. Gör nu små kulor i olika storlekar av den vita socker pastan. Dessa behöver inte vara jämna och helt runda. Antalet beror på storlek men det behövs så många att de täcker grillpinnen som flygplanet kommer stå på. Bild 12.

Bild 12


9. Fukta grillpinnarna med lite vatten och trä på sockerkulorna på pinnarna som Bild 13 visar.

Bild 13


10. nu är planet redo för att stickas ner i tårtan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar