måndag 13 oktober 2014

Halloween tårta

Snart är det Halloween igen och jag älskar att göra tårtor och annat gott till Halloween. Fantasin får flöda för fullt och det som annars inte passar i bakverk är så kul att ha med under just denna högtid.
Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag och Alice konditori bestämt oss för att samarbeta med Halloween baket i år.
Igår spenderade vi några timmar i bageriet och vi hade så kul med mycket skratt och pyssel. 
Jag levde mig in i halloween skräcken så mycket att jag hoppade till vart enda gång något hördes utanför bageriet.

Halloween tårta


Tårtan har ljusa bottnat och är fylld med grädde, vaniljkräm och syltade körsbär. Vi spacklad tårtan med vitchokladfrosting.

Fingrarna är gjorda i sockerpasta och målade med ätbara färger.
Blodet gjorde vi av kärsbärsgele för att få den tjock som blod som torkar.

Glasskivorna gjorde vi av socker och glukossirap som vi kokade upp.



Halloween tårta

Halloween tårta
En sockerpärla pryder ringen på fingret

Halloween cake
Jag är särskilt förtjust i det glittrande nagellacket


Halloween cake


2 kommentarer :

  1. Häftig tårta. Hur gjorde ni glasskivorna? Mängd socker och sirap och hur många grader kokade ni dom till? Mvh/Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pernilla! Kul att du gillade tårtan!
      Jag la precis upp ett inlägg idag med receptet på hur vi gjorde ☺.
      Se här:
      http://bakaochdekorera.blogspot.se/2014/11/hur-man-gor-atbartglas.html

      Mvh Magdalena

      Radera