måndag 10 november 2014

Restaurang i hemmet en föreläsning med Philips och Husmor Lisa

Under Mitt kök mässan i torsdags var jag på en föreläsning med Philips och Husmor Lisa om mattrenden i svenska hem.
Husmor Lisa presenterade Philips produkter  genom att bjuda på fantastiskt goda juicer och soppa gjorda med Philips produkter.Husmor Lisa 


Enlight en studie som Philips har gjort med hjälp av Novus visar att 72 % av den svenska befolkningen vill laga mer mat hemma.
Den klassiska matlagningen har börjat bli viktigare i människors liv och en av fyra upplever matlagningen som ett intresse och mår bra av att laga sin egen mat. 

En stor del av de tillfrågade väljer råvaror av höger kvalitet vid sin matlagning och endast 25% låter priset avgöra vid inköpen. 

Svensken tar sin inspiration till matlagningen från famil, vänner, kokböcker, tidningar, och socialamedier. Det sistnämnda blir allt viktigare speciellt bland unga där var femte person hämtar inspiration i bloggar. 
Åtta av tio svenska hemmakockar använder sig av köksaparater vid matlagning för att uppnå restaurang i hemmet. 

På föreläsningen fick vi därför bekanta oss med tre produkter som Philips har tagit fram för att underlätta för hemmakocken.

SoupMaker en av produkterna som presentrades. SoupMaker är en produkt som jag själv måste införskaffa. Den är perfekt för kocken som har lite mindre tid (alltså jag som utöver bakning och bloggning arbetar udda tider).
SoupMaker mixar och lagar soppa på 20 minuter. Det är bara att slänga ner råvarorna i SoupMakern så fixar den jobbet. Man behöver inte ens skära råvarorna smått. En magisk maskin helt enkelt. Dessutom blir sopporna jätte goda.

Husmor Lisa tillagar en jätte god soppa i SoupMakern


Den andra produkten var Philips Juicer. En juice maskin som är byggd för att klara grönskar/frukt som inte är kul att få på kläderna som tex rödbeta. Den är utformad med ett stänkskydd och har en rengöringsfunktion som tar bort mycket av resterna.
Dessutom tål den att diskas i maskin. Alla som har testat en juice maskin vet att rengöring av den inte är speciellt kul eller lätt.

Husmor Lisa gör en rödbetsjuice i Philips Juicer

Vi fick även prova på Philips stavmixer med massor av extra delar som visp, grönsaks säkrare, rivjärn etc. Ett måste i en hemmakocks kök. Mixern är utformad med mixerdelen i metall vilket gör att den är extra tålig, lämnar ej eftersmak  av tidigare arbeten som lätt kan fastna på plast.

Tack Philips och Husmor Lisa för en fin föreläsning och tack Philips för mixern!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar