Kanderade apelsinskal doppade choklad
Jag tycker att tiden innan jul handlar om god mat, tända ljus, mys och godis. Godis som man bara äter till jul och som är så otroligt gott.
Man läger ner så mycket kärlek i förberedelserna till jul.
Kanderade apelsinskal är så gott och enkelt att göra.
Du behöver:
- 3 apelsiner
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl vatten
- Tvätta apelsinerna noga.
- Koka upp vatten och häll över apelsinerna.
- Skala apelsinerna i klyftor.
- Skär varje apelsinskal på längden i 1 cm tjocka bitar.
- koka upp vatten och häll över skalen. Låt koka i 15 min. Häll av vattnet.
- Koka upp vatten ytterligare en gång och häll över igen. Upprepa koktiden. Häll av vattnet.
- Koka nu upp vatten och socker enligt proportionerna ovan.
- Tillsätt apelsinskalen och låt koka tills nästan allt vatten har kokat bort. Detta tar ca 45 minuter.
- Låt skalen vila över natten.
- Smätt choklad över ett vattenbad.
- Doppa varje apelsinskal och låt stelna helt.
- Klart.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar