lördag 5 december 2015

Recept på Hasselnötskräm med choklad

Hej.
Hur gått är det inte med nötkärna på mackan?
Å ännu godare är det när man exakt vet vad nötkrämen innehåller och att det inte finns några onaturliga ämnen i den.
Jag gjorde en super god Hasselnötskräm med choklad och en väldigt nötig smak.

Hasselnötskräm med smak av choklad

Du behöver:

  • 200 g hasselnötter
  • 50 g smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk kakao
  • 100 g choklad



  1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter eller tills skalen spricker. Rör om i plåten då och då.
  2. Gnid dem i en kökshanduk medan nötterna fortfarande är varma. Det gör inget om allt skal inte lossnar helt.
  3. Häll i hasselnötterna i en matberedare och låt dem hackas tills de bildar en mjuk massa (nästan som jordnötssmör).
  4. Blanda i smör, kakao, vaniljsocker, florsocker och honung och blanda.
  5. Smält chokladen över ett vattenbaserat.
  6. Tillsätt chokladen i nötsmeten och blanda.
  7. Klart att bre på mackan eller bara äta med en sked.


Hasselnötskräm med smak av choklad



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar